Nove forme i tehnike izlivanja noktiju

Nove forme i tehnike izlivanja noktiju

Ako hoćete da privučete pažnju okoline neobičnim, smelim, intrigirajućim i primamljivim noktima onda su ove forme ko stvorene za Vas!

STILETTO

Stiletto forma spada u sam TOP trend već par godina kada je reč o noktima.
Što duži i oštrijeg vrha to i efektniji, pa ukoliko volite jako duge nokte onda je ovo pravi izbor za vas.
Stiletto nokti vode poreklo iz Rusije i Istočne Evrope. Nastali su kao novi modni pravac za savršen izgled ženskih ruku.
Stiletto nokti čine ženske ruke elegantnim i delikatnim bilo da su jednostavni u French tehnici ili koloritnog dizajna, ručno oslikani, sa puno nakita ili 3D aplikacijama.
Dobro se uklapaju na svim rukama, posebno su dobri za kratke prste koje u pravoj dužini noktiju vizuelno izdužuju i čine vitkijim.
Ovi nokti su savršeni za ženu koja neguje moderan, jedinstven izgled i želi da bude primećena.

EDGE

Edge forma je prvi put bila prikazana pre nekoliko godina. Edge je izmislila Valentina Denisenko iz Ukrajine i zaštitila patentom ovu formu i tehnologiju izrade. (Edge sa engleskog – ivica, oštrica)
Edge nokti izgledaju kao bodež i potpuno drugačije izgledaju od ostalih formi. Slobodni kraj nokta ima oštru V form.
Edge forma može biti modelirana čak i na noktima sa kratkim telom prirodnog nokta. Ova forma vizuelno produžuje nokte i daje im dodatnu eleganciju. I ako forma izgleda lomljivo, Edge nokti su jako cvrsti.
Edge daje puno mogućnosti za nail art upravo zbgo svoje savršene forme, izgledaju jako atraktivno čak i kada su urađeni u French tehnici ili nalakirani u nekoj atraktivnoj boji.
Primena ove tehnike izlivanja noktiju zahteva veliko iskustvo i uvežbavanje. Od same pripreme papirne forme i veštine zavisi i rezultat i izgled nadogradnje. Papirna forma se savija na pola, “rebro čvrstoće” se fiksira i ojačava i tek onda postavlja na nokat. Kod Edge forme bitno je i pravilno turpijanje nokta. Linija osmeha može biti klasičnog ovalnog ili V oblika.

BRIDGE

Bridge forma je slična  Edge formi sa razlikom što je Edge forma dvostrana a Bridge trostrana. Autor Bridge forme je Aleksandr Finko iz Ukrajine. Priprema forme za Bridge se razlikuje od Edge forme. Kao i kod Edge forme, izlivanje Bridge forme zahteva puno iskustva, veštine i treninga.

SEMI HEXAGON

Semi hexagon je još jedna nova forma autora  Ilinke  Živanović iz Republike Srpske. Forma je dobila ime po tome što su njegove slobodne ivice oblikovane u polovinu šestougla. Takođe i tunel nokta je u istom obliku. Prema autoru forme, forma je namenjena za svakodnevnu upotrebu jer skraćivanje njegove dužine ne menja lepotu forme i eleganciju. Nokti u ovoj formi se mogu raditi i veoma kratko baš koliko zahtevaju i stopala, tako da u letnjem periodu ukoliko želite imati istovetno urađene nokte kako na rukama tako i na stopalima dovoljno je uraditi palac jer je to verovatno jedina forma koja se može time pohvaliti.

OBELE

Obele forma pripada autoru Virginie Dolle.
Kako kaže autorka, ova forma je veoma jaka, mnogo stabilnija od Stiletto forme. Forma je dobila naziv „Obele“ zbog sličnosti sa bodežom i trouglastim obeliskom. Sadrži tri dela: osnovnu konstrukciju koja obezbeđuje stabilnost, telo koje se na slobodnom kraju sužava kao stiletto a sa druge strane gradi četvorostrani vrh koji se prelama i daje oblik piramide.
Iako forma izgleda agresivno, autorka kaže da je puno žena nosi iz razloga što je posebna i neobična i zbog svoje forme i četri strane otvara mogućnost za interesantan nail art.

PODELI SA DRUGIMA!
On april 15th, 2011, posted in: IJ Nails by IJNails

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better