ULTRAZVUČNA LIPOSUKCIJA – Liposukcija bez noža!!!

ULTRAZVUČNA LIPOSUKCIJA
Kavitacija+Vacuum terapija+Radiotalasni lifting tkiva (RF)


Veoma uspešna i sigurna metoda u borbi protiv lokalizovanih masnih naslaga, koja je se razlogom veliki hit u svetu, kao i kod nas. Pruža fantastične rezultate sa minimumom napora, za izuzetno kratko vreme i to sa željenih i kritičnih tačaka, kao sto su kolena, butine, jahaće pantalone, stomak, kao i celokupan obim tretirane regije. Tretmani su potpuno bezbolni, čak i prijatni, a efekti koje garantuje su zamena za hiruršku liposukciju, jer se po samo jednom tretmanu gubi od 2 do 4 cm u obimu. Ultrazvučna liposukcija se sastoji od kombinacije tri metode: kavitacije, vacuum terapije i radiotalasnog liftinga tkiva.

KAVITACIJA. U zavisnosti od potrebe za tretiranu regiju, željeni rezultat i broj tretmana, različiti programi našeg aparata, emituju ultrazvučne talase, koje prenosi izabrana sonda u dodiru sa kožom. Ultrazvučnim talasima precizno utvđene frekvencije i snage deluje se isključivo na masne ćelije u potkožnom tkivu. Kada se u ćelijama nakupi dovoljna energija, one se rasprskavaju, njihova membrana puca, a masnoće se izlivaju u međućelijski prostor. Time se trajno uništavaju masne ćelije i smanjuje se njihov ukupan broj u tkivu. Sadržaj masne ćelije se izliva u međućelijski prostor, gde se jedan deo razlaže na glikol, odlazi u krvotok, i izbacuje iz organizma putem energije, a drugi deo na više masne kiseline, koje preuzima limfni sistem i izbacuje putem jetre i bubrega. Zbog toga je izuzetno važno dnevno unositi bar 2,5l vode i izbaciti unos masti životinjskog porekla 2-3 dana posle tretmana, kako bi sam limfni sistem bio sposobniji da u što većoj meri preuzme i izbaci razgrađeni sadržaj i doprinese maksimalnom rezultatu. Neke fragmente razložene masnoće (lipoproteini) potrebno je potrošiti i putem fizičke aktivnosti i na taj način ih ukloniti iz cirkulacije.

VACUUM TERAPIJA ima za cilj da pospeši limfnu drenažu, odnosno da odnese sadržaj koji se izlio u međućelijski prostor. Za razliku od ručne masaže koja se izvodi pritiskom od spolja ka unutrašnjosti tkiva, endomasaža sukcijom postiže “odlepljivanje” tkiva, stvarajući dubinsku masažu od unutrašnjosti ka spoljašnosti, istovremeno potpomaže proces drenaže međućelijske tečnosti, te dolazi do poboljšanja protoka krvi i limfe, bolje prehrane tkiva, povećanja elastičnosti i tonusa kože.

RADIO TALASNI LIFTING – RF -  svojim toplotnim ubrzava metabolizam fibroblasta a time i novih vlakana kolagena i elastina,a ispravljene spirale vec prisutnog kolagena se kontrahuju, što dovodi do momentalnog zatezanja koze, tako da se efekat liftinga vidi odmah nakon prvog tretmana. Kada govorimo o telu radi se lifting kože nakon kavitacijskog tretmana, lifting grudi, gluteusa, opustene kože(stomaka,unutrasnje starne butine,ruku),zatim smanjenje strija i rešavanje problema celulita.
Aparat je opremljen različitim sondama i priborom, što omogućava terapiju na većim ili manjim površinama kože kao i na teže dostupnim mestima. Mogućnost izbora programa prema stepenu i obliku celulita i masne naslage, omogućava izvođenje terapije i na najosetljivijoj koži. Sve ovo čini da se klijent tokom tretmana oseća vrlo komforno.

Obavezna saradnja klijenata za vreme kavitacionih tretmana

Veći unos tečnosti – minimum 2.5 l vode dnevno, kako bi se ubrzala eliminacija ragrađenih masti iz organizma i olakšao rad bubrega. Redukovan unos hrane životinjskog porekla, masne kao i industrijske hrane – više svežeg voća i povrća, ribe i integralnih žitarica – kako bi se rasteretio rad jetre, koja je za vreme kavitacionih tretmana dodatno opterećena preradom i eliminacijom razgrađenih masti. Ograničen unos masti, jer u organizmu već imamo oslobođenu mast iz razgrađenih masnih ćelija koju treba eliminisati iz organizma. Pojačana fizička aktivnost koja ubrzava sagorevanje oslobođenih masti.

Preporuke

Neposredno posle tretmana popiti 1,5l vode, radi lakšeg odstranjivanja masnoće. Piti zeleni čaj, kao i neke od čajeva koji su prirodni diuretici – pomažu izbacivanje tečnosti, npr. čaj od breze, peršuna, kapi artičoke i dr.
U periodu izmeđi dva tretmana neophodno je pojačati fizičku aktivnost kako bi sagoreli lipoproteine i time ih sprečili da se ponovo natalože. Međutim, za klijente koji nisu ljubitelji fitness centara i teretana, primenjujemo EMS- elektromišićnu stimulaciju tela, koja se zasniva na stimulaciji mišića strujom, na odgovarajućoj frekvenciji. Mišićne kontrakcije dovode do pražnjenja krvnih i limfnih sudova i omogućavaju izbacivanje tečnosti nagomilane u medjućelijskim prostorima. Ova metoda omogućava redukciju masnog tkiva, toniziranje mišića i kože, a takođe značajno ubrzava izbacivanje toksina i nagomilane tečnosti iz organizma.

Za koga je ultrazvučna liposukcija?

Ultrazvučna liposukcija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosečne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvesnih upornih naslaga, a uprkos dijetama ili vežbanju, a ne želete da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku kod hirurške liposukcije. Idealni kandidati su osobe sa BMI (body mass index) od 19 do 30. Pre tretmana potrebno je uraditi laboratorijske analize lipidnog statusa kako bi se proverio nivo holesterola i triglicerida.

Za koga nije ultrazvučna liposukcija?

Liposukcija i kavitacija (lipoliza) se bore protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti. Takođe je kontraindikovana I kod osoba sa: teškim kardiovaskularnim oboljenjima, oboljenjima jetre,  Pace-makerom, trombozom, dijabetičari, bubrežni bolesnici, osobe sa transplantiranim organima, osobe sa ugrađenim metalnim implantima, osobe sa tumorom, trudnica i sl.

Koliko je tretmana potrebno?

Tretmani se rade jednom do dva puta nedeljno u trajanju od 60 do 90 minuta, u zavisnosti od regije koja se tretira. Broj tretmana je individualan, od 6-10 i zavisi od veličine i strukture masnih naslaga. Dugotrajnije i tvrđe masne naslage potrebno je tretirati više od mekanih. Održavanje jednom mesečno.  Da bi se postigli bolji rezultati uz tretmane ultrazvučne liposukcije mogu se primenjivati i druge metode (mezoterapija, elektromišićna stimulacija…)

Koliko je efikasna Ultrazvučna liposukcija i koliko su rezulatni trajni?

U redukciji lokalnih masnih naslaga i estetske korekcije tretiranog područja apsolutno je efikasna. Prvi rezultati su merljivi 48 sati posle tretmana, jer dolazi do smanjenja obima tretiranog područja od 2 do 4 cm. Izmereni gubitak se ne vraća, jer se te uništene masne ćelije ne regenerišu, te su I rezultati tretiranog područja trajni ako se održava približna telesna težina.

PODELI SA DRUGIMA!
On mart 19th, 2013, posted in: Nega tela by estetikstudio
Jedan odgovor na ULTRAZVUČNA LIPOSUKCIJA – Liposukcija bez noža!!!
  1. Gordana Todorovic
    11. avgust 2015. u 00:07

    Dali je preporucljiva ultrazvucna liposukcija kod zene od 68 god solidnog zdravlja ali sa dva ugradjena implatanta bescementna u kukovima .Hvala na odgovoru i pozdrav Gordana

    Odgovori

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better