Šta nokti govore o vašem zdravlju?

Oblik i izgled noktiju mogu ukazati na nedostatak biološki vrednih materija u ljudskom organizmu. Nutricionistkinja Michele Kingston, tvrdi da su nokti pravi pokazatelj zdravlja, te navodi na šta treba obratiti pažnju kako bi se na vreme uočila zdravstvena upozorenja.

Suvi i lomljivi nokti ukazuju na to da organizmu nedostaju masne kiseline, pa bi u ishranu trebalo uvesti više ribe, poput sardina, lososa i haringe, a za salate je najbolje koristiti ulje od lana.

Meki nokti koji se gule ukazuju na nedostatak kalcijuma, a pored mlečnih proizvoda u ishranu uvedite tamnozeleno povrće, koje je prava riznica ovog minerala.

Bele mrlje na noktima znak su da organizmu nedostaj cink, a morska hrana, smeđi pirinač i orašasti plodovi su odličan izvor ovog minerala.

Uzdužne brazde na noktima ukazuju na nedostatak čitavog niza hranljivih materija. U ishranu treba uvesti više svežeg voća, povrća i žitarica.

Poprečne brazde na noktima ukazuju na slab rad štitne žlezde, te bi u organizam trebalo unositi veće količine selena, cinka i joda.

Izvor: www.beautyforum.rs.

PODELI SA DRUGIMA!
On januar 21st, 2011, posted in: Nega ruku i stopala by estetikstudio
Jedan odgovor na Šta nokti govore o vašem zdravlju?
  1. immoxPloliZes
    9. april 2011. u 01:04

    Хвала за занимљиве информације

    Odgovori

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better