Savršene obrve

Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te da ste morale mesec ili više da čekate da ih ponovno formirate prema želji? Pročitajte savete i sprečite greške…

Koliko brige zaista vodite o svojim obrvama? Jesu li vam one samo usputno zlo koje morate silom prilika da održavate ili u njih polažete više pažnje? Bez obzira koji ste tip žene, činjenica je da lepe obrve ulepšavaju vaše lice, posebno oči.
U obrvama i njihovom održavanju i formiranju u suštini nema mnogo mudrosti, a ono o čemu biste zaista morale da vodite računa je da ne izgledaju poput gusenica ili pak da se ne svode na tanku crtu. Bilo koji oblik obrva imate, one mogu da se urede tako da dobiju svoj najbolji mogući izgled.
Zbog toga smo pripremili za vas savete kako da održavati lepe i negovane obrve.

Redovno održavanje
Ukoliko ste zadovoljne vašim obrvama, sve što vam je potrebno je da ih redovno održavate, odnosno čupati višak dlačica, što vam ne oduzima previše vremena. Ukoliko ih predugo pustite bez održavanja, sami sebi ćete zagorčati život jer ćete svaki put ponovno morati da ih oblikujete, a tu se onda mogu javiti greške, što na kraju može imati vrlo loš rezultat.

Profesionalne ruke
Ukoliko niste sigurne u svoje veštine čupanja obrva, posebno njihovog oblikovanja, posetite kozmetički salon, gde će vam osobe koje su obučene za to srediti obrve. Posebno to preporučujemo ženama koje su, na primer, izrazite dešnjakinje, što znači da im je veliki problem čupanje leve obrve i obrnuto. Nakon što uredite svoje obrve u salonu, sve što treba je da održavate oblik obrva redovnim čupanjem nanovo izraslih dlačica. Uvek možete svakih nekoliko meseci ponovo da srediti obrve u salonu.

Čupajte polako i oprezno
Koliko puta vam se dogodilo da ste obrve previše počupali, te da ste morale mesec ili više dana da čekate da porastu kako bi ih ponovo mogli  formirati prema želji? A zbog čega vam se to dogodilo? Zato jer ste žurili ili im niste poklonili dovoljno pažnje.  A  kada počupate deo, pažljivo pogledajte da li čupate  pravilno, jel male greške mogu da se sakriju, ali velike ne…

Uredne obrve
Ako imate obrve koje su nestašne, odnosno beže na sve strane, za lepši izgled morate da ih držite pod kontrolom. Za to će biti dovoljno malo vazelina ili malo gela za kosu (pazite da ne nanesete previše jer će se inače primetiti da su vam obrve slepljene i da imaju neprirodan sjaj).

Konture za obrve
Ako zaista ne možete nikako da formirate svoje obrve, a ne želite da trošite novac na kozmetičare, kupite nalepnice koje ocrtavaju željeni oblik obrva, zalepite ih na svoje obrve i počupajte po tim konturama. To je vrlo dobar način za oblikovanje, ali i dalje održavanje obrva.

Olovke za obrve
Jedna od najvećih grešaka koje čine žene sa tankim i svetlim obrvama je što ih boje s pretamnim olovkama ili nanose previše boje, što dovodi baš do suprotnog efekta. Nabavite svetlu olovku za obrve i nanosite je vrlo lagano. Postoji još jedna metoda koju preporučuju poznati šminkeri, a to je da nakon što uredite obrve četkicom da kroz njih prođete sa senkom za oči koja je za nijansu svetlija od obrva, što će im dati lep i prirodan izgled.

Počupali ste previše i šta sad?
Na žalost, nakon što ste se zaneli i počupali previše, nema brzog povratka natrag. Morate čekati da ponovno izrastu što može potrajati i do dva-tri meseca, zavisno od osobe do osobe. Ukoliko ste pogrešili na jednoj obrvi, na žalost, moraćete da istanjite i drugu jer ćete u protivnom izgledati još smešnije. Najbolji način za njihovo novo oblikovanje je da pustite dlačice da rastu. Taj period neće biti estetski toliko lep, ali s tamnijim senkama oko očiju, jačim puderom i senkom ispod obrva, možete s više ili manje uspeha prekriti dlačice koje rastu. Ali,pazite da ne ispadnete kao da ste član porodice Adams.

PODELI SA DRUGIMA!
On februar 6th, 2011, posted in: Nega lica by estetikstudio

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better