Mikrodermoabrazija

Kako mikrodermoabrazija deluje na kožu?

Mikrodermoabarzija je idealni piling. Doprinosi obnavljanju kože na sledeći način:

  • Smanjuje male bore
  • Smanjuje proširene pore
  • Stimuliše nastanak novog kolagena
  • Poboljšava tonus i teksturu kože

Sam postupak je lak, bezbolan: nastavci-glave različitih veličina  s dijamantskom prašinom  različite granulacije vakumskom sukcijom odstranjuju površni  sloj epiderma, istovremeno  podstičući limfnu drenažu i cirkulaciju,  rast novih ćelija kože u bazalnom sloju. Zato se preporučuje se podjednako za mladu i zreliju kožu. Sezona za mikrodermabraziju su sva doba sem kasnog porleća i leta.

Stanje kože je vidno bolje već posle prve procedure. Na obrazima se pojavljuje rumenilo,  ten se izjednačava, koža je glatka! Po pravilu, za optimalan efekat treba sprovesti 4 do 6 procedura, koje se rade jednom u 7 dana. Da bismo održavali lepotu kože, svaka 3 meseca sprovodimo nove procedure. Sama procedura ne traje duže od 30 minuta, i osim na licu, možemo je primeniti na rukama, vratu i dekolteu.

Šta posle tretmana?
Neprijatan osećaj posle tretmana, može se javiti kod osoba sa jako osetljivom kožom. Mikrodermoabrazija povećava osetljivost kože na sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati minimum 24 sata. Osim toga, koža može biti osetljiva na vrelu vodu i znoj, te se stoga treba suzdržati od intenzivnog treninga.
Da biste sačuvali rezultat mikrodermoabrazije na dug vremenski period, poštujte sledćih pravila:
- Koristite hidrantni krem prve nedelje posle tretmana
- Ne koristite kreme i losione koji u sebi sadrže glikolnu ili mlečnu kiselinu, a takođe ne koristite skrab, minimum 72 sata do i posle tretmana
- Prestanite da koristite sredstva koja sadrže Retin-A, minimum 72 sata pre i posle procedure

Kome će pomoći tretman?
Mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože, a naročito je potrebna onima, koji hoće da smanje pegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, pobojšaju stanje beživotne, sive kože, koja je ogrubela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rešenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama, malim ožiljcima.

U Estetik Studiu, mikrodermabrazija je poklon dodatatak kod tretmana mezoterapije lica zbog boljeg unošenja aktivnih supstanci u dermis kože.

Ovaj tretman ne preporučujemo ljudima sledećih grupa: sa bolnim ožiljcima od opekotina, koji nisu zarasli, ljudi sa nedijagnostikovanim otvorenim ranama, herpes, bradavice, gnojne akne, rosacea, dijabetes ili autoimune bolesti. Osim toga, mikrodermoabrazija nije preporučljiva ljudima sa preosteljivom kožom.

PODELI SA DRUGIMA!
On februar 28th, 2011, posted in: Novine u kozmetologiji by estetikstudio
Jedan odgovor na Mikrodermoabrazija
  1. Koliko kosta mezoterapija i koliko je potrebno tretmana? Interesuje me i koliko kosta mezoterapija.Pozdrav!

    Odgovori

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better