Epilacija laserom

Najnovija i u Svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja je epilacija laserom. Ova metoda koristi se već desetak godina u Americi i mnogim zemljama zapadne Evrope.
Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (efekat: photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom.
S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 8 do 12 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira). Obično je potrebno ukupno 3 do 5 tretmana.
Za vreme postupka laserske epilacije oseća se blago peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka, ali većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i lako edematozna oko folikula. Ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Laserom tretirane dlačice ispadaju iz kože u periodu od 7 do 14 dana (na licu). Za druge delove tela ovaj period tzv.“čišćenja“ je srazmerno duži.
Ovom metodom se mogu tretirati praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju.

PODELI SA DRUGIMA!
On januar 13th, 2011, posted in: Nega tela by estetikstudio

Postavi odgovor

*

code

Close
Molimo Vas podržite nas sajt
By clicking any of these buttons you help our site to get better